Lezing

Lezing1-281x500Als uitvoerend artiest heeft Roel van Dongen jarenlange (internationale) ervaring en ruime vakkennis opgedaan in de theater- & entertainmentbranche. Hij heeft deze ervaringen goed weten te gebruiken als oprichter en directeur van een landelijke branche-organisatie voor onafhankelijke artiesten en muzikanten.

Daarbij is hij veel onwetenheid tegen gekomen op het gebied van bescherming van rechten en ook een algemene frustratie op het gebied van plagiaatbestrijding. Zelf was Roel ook ooit slachtoffer van plagiaat en vanuit zijn betrokkenheid en sterk sociaal rechtvaardigheidsgevoel is hij een grondig onderzoek gestart naar de mogelijkheden om ideeën en concepten te registreren. Dit heeft geresulteerd in het ontwikkelen en realiseren van een totaal nieuw concept waarbij het mogelijk is om op een juridisch correcte manier een bewijsregistratie te laten verrichten.

In alle lagen van de creatieve industrie is men op zoek naar oplossingen om het probleem van plagiaat te tackelen. Op een heldere en duidelijke manier geeft Roel van Dongen u meer inzicht in het wereldje van het intellectueel eigendom en het auteursrecht in het bijzonder. In begrijpend Nederlands vertelt hij u hoe u op een veilige manier met uw ideeën en concepten naar buiten kunt treden, ook als het gaat om minder gangbare en commerciële concepten op het gebied van kunst & cultuur, onderzoek & wetenschap, muziek & entertainment.