Ontstaan

Het plegen van plagiaat is irritatie nummer 1 in vele branches. Ook in de entertainmentbranche. 

Roel van Dongen heeft jarenlange (internationale) ervaring en ruime vakkennis opgedaan in de theater- & entertainmentbranche. Hij is veel onwetendheid tegengekomen op het gebied van bescherming van rechten en ook een algemene frustratie op het gebied van plagiaatbestrijding. Vanuit zijn betrokkenheid en een sterk sociaal rechtvaardigheidsgevoel is hij een grondig onderzoek gestart. Dit heeft geresulteerd in het ontwikkelen en realiseren van een totaal nieuw bedrijfs-concept: IdeeSafe!

Als mede-oprichter van het Artiesten Belangen Centrum ABC, een brancheorganisatie van, voor én door professionele artiesten, heeft hij daar het bedrijfsplan van IdeeSafe voorgelegd. Het plan werd erg enthousisast ontvangen, doch helaas bleek deze organisatie niet over de financieele middelen en mankracht te beschikken om het plan van IdeeSafe uit te voeren.

Na rijp beraad heeft Roel toen besloten, ondersteund door zijn vrouw Ellen, om IdeeSafe op persoonlijke titel op te starten als eenmansbedrijf. Investeringen werden gedaan, software ontworpen en ontwikkeld en een bescheiden kantoor aan huis gerealiseerd.

Meteen na oprichting van IdeeSafe werd Roel, als artiest Roelino, zelf slachtoffer van plagiaat. Doordat hij zijn werk had geregistreerd bij IdeeSafe had hij meteen een zaak om de werking van IdeeSafe te testen. De bestrijding van plagiaat bleek succesvol en al zijn eisen werden ingewilligd. Deze “overwinning” bevestigde zijn geloof in de zaak en sterkte hem om het bedrijf IdeeSafe verder uit te bouwen.